Header billede i WordPress – Kom godt fra start

Headerens billede er et gennemgående element på din webside.

Det er det første, brugerne ser, når de klikker sig ind på din side, og den har stor betydning for deres umiddelbare indtryk af din webside.

Her er en god introduktion så du kommer godt fra start!

Introduktion til headers i WP

Headeren går igen på alle dine sider, og ligegyldigt om du har en blog, en webside, et digitalt portefølje eller noget helt fjerde, er den ekstremt vigtig, når det handler om at vinde brugernes tillid.

WordPress har flere temaer, hvorfra du kan vælge en header, men hvis din webside skal skille sig ud, er det en god idé at lave din egen brugerdefinerede header.

Vi vil gerne hjælpe dig lidt på vej – derfor får du i det følgende gode råd til, hvordan du kan tilpasse headeren i WordPress.

Often styres header images fra temaet

De fleste standardtemaer i WordPress tillader dig at uploade dit eget brugerdefinerede header-billede. Det skal dog have en bestemt dimension eller størrelse for at fungere optimalt.

Se mere her omkring det grundlæggende om fotos i WordPress.

Nyere temaer giver dig mulighed for at ændre størrelse, rotere eller beskære dit billede, men der kan stadig være begrænsninger.

Vi anbefaler derfor, at du downloader det billede, du ønsker at bruge til din header, ved at højreklikke på det og vælge ”Save image as”.

Når du har gemt billedet, kan du ændre størrelsen på dit billede, så det passer til specifikationerne i et WordPress brugerdefineret header-billede.

Det er dog ikke alle billeder, der kan gemmes på denne måde. I stedet kan du højreklikke på billedet og vælge ”Inspect”. Du skal nu finde billedets URL eller hyperlink, der slutter i et billedformat såsom .jpg eller .png.

Dernæst skal du kopiere dette link og indsætte det i et nyt vindue, hvorefter du kan gemme billedet som beskrevet tidligere.

Hvis billedet skal bruges til visning på computer, anbefaler vi, at billedet er 1920 pixels bredt. Skal det derimod kun ses på mobilenheder, bør det være ca. 800 pixels bredt.

Forskellige header billeder på tværs af hjemmesiden

Vil du gerne have forskellige header-billeder på hver side på din WordPress-hjemmeside, kan du installere et gratis plugin som WP Header Images, der gør det muligt for dig at tilføje dine egne brugerdefinerede header-billeder til hver enkelt webside.

Det giver dig også mulighed for at tilføje brugerdefinerede header-billeder til blogindlæg, brugerdefinerede indlæg og endda WooCommerce-produkter.

Hvis du ønsker at få endnu større kontrol over din header og tilføje flere visuelle effekter, kan du gøre brug af WordPress plugin som Popping Sidebars og Widgets.

Disse plugins gør det muligt for dig at skabe widgets, som kan inkludere tekst, billeder streamet fra sociale medier og andet.

Alle WordPress-headere i temaer har standard indstillinger lavet via kode. De kan redigeres, hvis du har mod på det.

En af fordelene ved WordPress er, at flere temaer har en slags live-tilpasser, hvilket betyder, at du kan redigere din hjemmeside og se ændringerne på siden, før du gemmer.

Der er utallige muligheder for at redigere din header. Du kan eksempelvis ændre baggrundsfarve, skrifttype og skriftstørrelse samt tilføje rammer til din header.

Når du har tilpasset din header, har du brug for et flot design, der kan fange brugernes opmærksomhed, og som relaterer sig til dig eller din virksomhed. Er du fotograf eller illustrator, kan du eksempelvis bruge et af dine egne værker. Du kan også bruge et tema-billede og inkorporere dine egne elementer.

Mulighederne er utallige.

Det er dog vigtigt, at din header passer til din webside og giver brugerne et indtryk af, hvad din side handler om.

Hos Codemakers står vi altid klar til at hjælpe dig!

Se mere her om hvordan du redigerer tekst og fotos på sider.

Vi arbejder primært med

WordPress

Vi udvikler hjemmesider i WordPress.

wordpress Se projekter

Magento

Vi bygger det meste af vore
e-handelsløsninger i Magento.

magento Se projekter

Seneste projekter

WooCommerce, Magento2

Sopay Betalingsmodul
arrow

WordPress

Gate21
arrow

WordPress

Smart City Cluster
arrow

Magento, Magento2

QuickPay Betalingsmodul
arrow

WordPress

Cheval Blanc
arrow

WordPress

Tetramer Shop
arrow
Se Alle Projekter

Over 100 kunder i Danmark

    Indhent tilbud

    Alle opgaver er unikke, så vi vil gerne høre lidt om dine tanker for projektet, og komme tilbage til dig med et uforpligtende tilbud. Du kan benytte denne formular til at fortælle os lidt om opgaven.