Hvad er Widgets i WordPress? Introduktion for begyndere

I forbindelse med WordPress har du sikkert hørt om widgets. Men hvad er det? Og hvad skal du bruge dem til?

Det kan du læse lidt om her.

Introduktion til Widgets

Widgets er en lille blok, der udfører en bestemt funktion.

Du kan tilføje widgets i sidebjælker – også kendt som ”widget-ready”-områder – på din hjemmeside.

WordPress-widgets blev oprindeligt udviklet for – på en let og overskuelig måde – at give brugeren kontrol over design og struktur i WordPress-temaet og gøre det muligt for dem at skabe unikt layout på deres hjemmesider.

Widgets kan let trækkes og slippes til et bestemt widget-område.

Du kan finde listen over tilgængelige widgets og widget-områder ved at gå ind på ”Appearance” og dernæst ”Widgets” på dit WordPress-dashboard.

Indhold i sidebjælken

Widgets i WordPress gør det muligt for dig at tilføje indhold og funktioner i temaernes widget-områder, som oftest er sidebjælken. Disse områder kan dog også være din header og din footer, under indhold og generelt ethvert andet område i dit tema.

De tilgængelige widget-områder vil variere fra tema til tema.

De fleste WordPress-temaer har flere widget-områder, men temaerne er ikke forpligtet til at have dem. Hvis du ikke kan se nogle widget-områder, betyder det, at dit tema ikke understøtter widgets.

Der er mange forskellige typer widgets.

WordPress har som standard flere widgets – blandt andet kategorier, tag cloud, navigationsmenu, kalender, søgefunktion og seneste indlæg.

Widgets er hovedsageligt enkeltstående områder af kode, der udfører en bestemt funktion. Plugins tilføjer ofte deres egne widgets for at give brugerne mere kontrol over visningen af plugin-funktioner.

Et eksempel på en plugin-widget er OIO Publisher, som gør det muligt for dig at tilføje en bestemt bannerannoncezone i dine widget-områder ved at bruge en widget.

Widget titler

De fleste WordPress widgets kan tildeles en titel.

Denne widget-titel fungerer som en overskrift for widgets i din sidebjælke eller andre widgets-områder. Når du har tildelt dine widgets en titel, kan du se dem i dit Widgets-administrationsområde samt på din websides front-end. Det er dog ikke sikkert, at du ønsker, at dine widgets-titler skal være synlige på din webside.

Det er der heldigvis råd for.

Ved at installere og aktivere ”Remove Widget Titles” kan du fjerne dine widget-titler. Under ”Appearance – Widgets” skal du blot tilføje et udråbstegn foran titlen på din widget, hvorefter den vil blive skjult på din webside.

Du kan også vælge at tilføje et link til din widgets-overskrift.

Hvis du eksempelvis har et widget-område, der viser en Instagram-widget, kan du vælge at gøre titlen ”Følg os på Instagram” til et link, der fører til din Instagram-side.

Det gør du ved at installere ”Widget Title Links”-plugin. Når du aktiverer det, tilføjer dette plugin et titellink til alle dine WordPress-widgets. Du skal blot skrive titlen på din widget og angive dens URL i feltet ”Title Link”. Dernæst kan du se, at din widgets-titel nu er linket til den URL, du tilføjede.

Hos Codemakers står vi altid klar til at hjælpe dig med dine WordPress sider!

Vi arbejder primært med

WordPress

Vi udvikler hjemmesider i WordPress.

wordpress Se projekter

Magento

Vi bygger det meste af vore
e-handelsløsninger i Magento.

magento Se projekter

Seneste projekter

WooCommerce, Magento2

Sopay Betalingsmodul
arrow

WordPress

Gate21
arrow

WordPress

Smart City Cluster
arrow

Magento, Magento2

QuickPay Betalingsmodul
arrow

WordPress

Cheval Blanc
arrow

WordPress

Tetramer Shop
arrow
Se Alle Projekter

Over 100 kunder i Danmark

    Indhent tilbud

    Alle opgaver er unikke, så vi vil gerne høre lidt om dine tanker for projektet, og komme tilbage til dig med et uforpligtende tilbud. Du kan benytte denne formular til at fortælle os lidt om opgaven.