Guide til billedstørrelser i Magento (for begyndere)

Når man bruger Magento, er det vigtigt at kunne navigere hurtigt og sikkert rundt på siden.

Skal man eksempelvis have lavet om i sine billedstørrelser, skal man have en konkret og grundlæggende viden om, hvordan det fungerer.

Det får du her en guide til.

Introduktion til fotos i Magento

Det hele starter, som med stort set alt andet billedredigering, med, at du altid vælger den bedst mulige kvalitet på et billede.

Det vil sige, at du vælger den højeste opløsning, fordi det giver dig flere muligheder, når du skal lave noget om.

Det virker som logik for burhøns, men nogle tænker måske, at det kan spare dem lidt, hvis de skærer ned. Svaret er her stort set altid nej.

Du kan selvfølgelig indstille en standardstørrelse på din Magento-side, hvor det anbefales at vælge den bedste opløsning.

Produktbilleder

Hvis du skal foretage ændringer eller generelt sætte billeder op, som er dine produkter på din webshop, er der nogle generelle regler og ting at huske på.

Du går først og fremmest ind i din egen menu, som typisk hedder Admin Menu, hvis din side er sat op på engelsk. Herefter går du til ’configuration’ for at finde flere muligheder.

Herefter kan du så vælge at udvide serien af billeder, hvis du altså vil tilføje et nyt. Alternativt kan du vælge at redigere i et, du allerede har.

Når du vælger at tilføje et nyt, skal du vælge størrelsen på dit billede, og det er her, det bliver vigtigt for, hvordan det kommer til at se ud på din side.

I de to felter vælger du maksimumstørrelsen, hvis du gerne vil have, at dit billede skal have bedst mulig kvalitet på siden. Det tager lidt længere tid at behandle, men det kan godt svare sig at vente et par sekunder mere.

Herefter gemmer du, og du kan tjekke, hvordan siden er blevet ændret og ser ud nu.

Forskellige billedtyper

Der er selvfølgelig forskel på dine billeder på din side, og derfor er der også forskel på størrelsen på dem. Eksempelvis fylder et thumbnail billede selvfølgelig ikke nær så meget som et af dine store billeder.

Dette vil som udgangspunkt kun have en større på 50×50 pixels, hvilket ikke er ret meget i denne regi.

Et lille normalt billede fylder noget mere.

Det vil typisk være 7-10 gange større og derfor fylde 470×470 pixels. Disse billeder bruges typisk til, hvis der laves søgninger efter produkter.

Når du kommer ind på selve produktet, så finder du selvfølgelig billeder af noget større kvalitet. Disse store billeder er dem, du klikker ind på, når du har valgt et produkt og gerne vil læse mere om det eller tjekke det efter.

Hvis du samtidig tilføjer zoom til billedet, skal og vil størrelsen være endnu større, da det selvfølgelig gør det endnu mere nødvendigt, at kvaliteten er god.

Zoomen er en funktion, som automatisk bliver aktiv, hvis du har uploadet et billede, som størrelsesmæssig fylder mere, end der vil være plads til på selve siden.

Hos Codemakers er vi altid klar til at hjælpe dig med alle indstillinger i Magento!

Vi arbejder primært med

WordPress

Vi udvikler hjemmesider i WordPress.

wordpress Se projekter

Magento

Vi bygger det meste af vore
e-handelsløsninger i Magento.

magento Se projekter

Seneste projekter

WooCommerce, Magento2

Sopay Betalingsmodul
arrow

WordPress

Gate21
arrow

WordPress

Smart City Cluster
arrow

Magento, Magento2

QuickPay Betalingsmodul
arrow

WordPress

Cheval Blanc
arrow

WordPress

Tetramer Shop
arrow
Se Alle Projekter

Over 100 kunder i Danmark

    Indhent tilbud

    Alle opgaver er unikke, så vi vil gerne høre lidt om dine tanker for projektet, og komme tilbage til dig med et uforpligtende tilbud. Du kan benytte denne formular til at fortælle os lidt om opgaven.