Specifikationer

Vi kan ikke udelukke vigtigheden af specifikationer af større projekter, som også er godkendt af kontakt personen i din organisation. Derfor vil vi gerne guide dig gennem kunsten ”at specifisere”. Det kan både bruges til inspiration eller en check liste til specifikationer, som allerede er skrevet. Hos CodeMakers hjælper vi hellere end gerne med denne process. Så lad os høre fra dig, når du har læst artiklen.

Hvad er udbyttet af god ”Software Requirements Specification” (SRS) ?

  1. Etablering af basis aftalen mellem kunder og leverandører, for hvad softwaren skal levere. Den fulde beskrivelse af de funktioner, som skal udføres, kan findes i SRS’en. Dette gøres for at du som kunde, kan sikre dig at det du har bestilt, bliver udført. SRS’en er uddybet i detaljer, så du kan se hvilke punkter som eventuelt skulle have mangler. (Note: SRS er grundlaget for aftaler mellem CodeMakers og vore kunder)
  2. Reducér timerne på udvikling. Tiden som bruges på planglægning i henhold til SRS’en, har stor værdi. Både for dig som kunde, samt CodeMakers. En veludført SRS, minimerer eventuelle rettelse i design, kodning og tests. Ved udarbejdelse af SRS’en, minimeres misforståelser, ting som ikke arbejder sammen og lignende. Igen, SRS’en sparer både dig og CodeMakers for masser af tid. Hvis der skulle komme nogle rettelser, er dette nemmere for begge parter, når SRS’en er udarbejdet fra start.
  3. Grundlaget for at lave en beregning af omkostning og tidsplan. Igen, vi bruger SRS’en til vores pris beregner.
  4. Skab et grundlag for godkendelse. Vi bruger også SRS’en til tests.
  5. Nem overførsel. SRS’en gør det nemmere at overføre softwaren til nye brugere. Det gør det nemt for forbrugere at overføre softwaren, til en anden placering i organisationen. Det gør det ligeledes nemmere for leverandører at overføre dette, til nye kunder.
  6. SRS’en fungerer som grundlag for videre udvikling. Hvis der er planlagt senere ændringer, er det en stor fordel, at have dette med i SRS’en. At have dette planlagt i denne, gør det nemmere at gå ind og ændre i indholdet, på et senere tidspunkt. SRS’en skal muligvis ændres på dette tidspunkt, men forberedelsen, gør ligeledes dette nemmere.

Hvad skal SRS’en indeholde?

a) Funktionalitet. Hvad skal web applikationen gøre?
b) Performance. Hvad er hastigheden, responstiden, eventuelt den maximale trafik pr time?
c) Egenskaber. Hvad er kravene til indholds styringen, sikkerhed med mere. Hvis der skulle være nogle overvejelser?
d) Visuelle krav. Udkast eller endeligt design foretrækkes som .psd (photoshop).

Hvad er kendetegnet for en god SRS?

a) Korrekt
b) Entydig
c) Færdiggjort
d) Konsekvent
e) Prioriteret efter vigtigheden
f) Vel struktureret.

Vi håber dette har været behjælpeligt, og ser frem til at høre fra dig, såfrem du skulle være i tvivl om noget.

 

[contact_form]

    Indhent tilbud

    Alle opgaver er unikke, så vi vil gerne høre lidt om dine tanker for projektet, og komme tilbage til dig med et uforpligtende tilbud. Du kan benytte denne formular til at fortælle os lidt om opgaven.