CMS

Hvad er CMS?

CMS, eller Content Management System (eng.), er et stykke software designet til at lette opdatering af indhold og udvikling af websider og netbutikker. Denne sektion handler om programmering og videreudvikling af CMS. Hvis du ikke har en hjemmeside endnu læs venligst mere om CMS systemer under Hjemmesider sektion.

CMS og programmering

Styring af indhold er let når man har adgang til det rigtige funktioner og moduller i systemet. Hos CodeMakers arbejder vi på at udvikle disse funktioner så det passer præcist til et specifikt kundebehov. Det mest jævnlige CMS programmerings opgaver er visuel opdatering af hjemmesiden eller webshop og udvikling af adskillige CMS moduller.

Udseende og grafik

En af det væsentlige punkter af CMS løsninger er at indholdet er adskilt fra præsentationen. Derfor, ved visuel opdatering af hjemmesiden bliver hjemmesidens indholdet ikke berørt. Hjemmesidens look i web-sproget kaldes “tema”, “template” eller “skin”. Disse temaer kan ofte også findes på nettet (of-the-shelf) nogle af dem er gratis, andre kan købes men koster normalt meget mindre end custom-design temaer. Custom-design temaer har en vigtig fordel over det andre idet temaer i custom design kan give differentiering og afspejle virksomhedens værdier og stil meget bedre. Hos CodeMakers hjælper vi med såvel vælg og installation af of-the-shelf temaer som design og programmering af custom temaer.

Moduller til CMS systemer

Moduller er programmer bygget ind i CMS. Ligesom Windows eller Mac programmer, udfører web-moduller forskellige opgaver. Et modul kan være indkøbskurv på en webshop, eller en beregnings program, eller et system til styring af kunder, rabatter og lignende og meget mere. Muligheder til hvad et modul kunne være er uendelige. På samme tid, modul pris afhænger af antal og komplicitet af funktioner. Derfor, hos CodeMakers det første trin i modulets design proces er specificering af modullets formål hvorefter følger formulering af krav og GUI design.

Hvilke CMS systemer kender vi bedst?

Systemer vi arbejder til daglig er WordPress, Joomla, Prestashop, Durpal, Magento, X-Cart og CMS MS. Hvis du har brug for hjælp i en anden CMS er du velkommen til at kontakte os for at høre mere.

 

    Indhent tilbud

    Alle opgaver er unikke, så vi vil gerne høre lidt om dine tanker for projektet, og komme tilbage til dig med et uforpligtende tilbud. Du kan benytte denne formular til at fortælle os lidt om opgaven.